Behangen met vlies fotobehang (ook voor de behanger )

Voorbereiding van de wand Hoe plaats ik fotobehang - Vlies Fotobehang

De juiste voorbereiding van de ondergrond is het belangrijkste en een voorwaarde voor een goed eindresultaat.

- De ondergrond dient schoon en droog te zijn, met een lage absorptie, alsook glad en vrij van stof- en/of andere restjes die in het behang kunnen trekken.

- Verwijder oud behang en/of oude verflagen, indien deze de muur geheel of gedeeltelijk bedekken en het doordringen van de lijm in de ondergrond bemoeilijken.

- Alle beschadigingen, krassen en oneffenheden dienen opgevuld te worden en vervolgens geschuurd met een schuurpapier. Hierna dient men de ondergrond goed te reinigen met water en een ontvettingsmiddel.

- Wanneer de wanden te absorberend of te poreus zijn, dient met een grondlaag aan te brengen. Voor het aanbrengen van een grondlaag, test u best of het gebruikte middel intrekt in de wand en geen laag achterlaat. Als u niet zeker bent of de wand een grondlaag nodig heeft, brengt u deze best preventief aan.

- Gestuukte of gepleisterde wanden dienen volledig droog te zijn vooraleer u het behang plakt.

- Bij wanden die eerder geschilderd zijn met emulsieverf, dient men een dunne laag behanglijm aan te brengen en deze volledig te laten drogen. Hierdoor voorkomt men dat de lijm te snel in de wand trekt.

- LET OP: Plak geen behang op een natte ondergrond! Wanneer de wanden niet helemaal droog zijn, riskeert u dat de hechting van de lijm loslaat.

Voorbereiding van het fotobehang:

Voor het aanbrengen van het fotobehang, dient u de staat eerst te controleren.

Dit kan u doen door de stroken naast mekaar uit te leggen op een droge en schone ondergrond.

Lijmen:

1. U dient de lijm aan te brengen op de wand. Gebruik hiervoor "Perfax roll-on" of "perfax roll-on magic".

2. Begin het behangen met het plannen van de ligging van de behangvlakken op de wand (het wordt aangeraden omtewerkenvanlinksnaarrechts- vanraamnaardeur).Zetdaarnaeenloodlijnuit(metpotlood)voorderand voor het plaatsen van de eerste strook behang. Het is belangrijk om deze lijnen nauwkeurig te zetten. Dit voorkomt eventuele problemen bij het plaatsen van de volgende stroken. Bij eventueel nummeren van het behang, enkel een zwart grafiet potlood gebruiken.

3. Breng de lijm gelijkmatig aan op de wand met een rol of penseel, best iets groter dan dat de strook is. Plak de eerste strook tegen de wand op een wandhoogte van + 5cm i.v.m. overmaat om eventueel verloop van vloer en plafond op te vangen.

4. Na het aanbrengen van een strook, deze goed vlak strijken met een rubber rol in verticale richting.

5. Verwijder overmatige lijm met een vochtige, zachte en schone spons of doek. Doe dit na het aanbrengen van elke strook, zodat de lijm niet opdroogt. Wrijf in geen geval meerdere keren over dezelfde plek en gebruik geen chemische reinigingsmiddelen. De drogende lijm kan het oppervlak van foto op behang beschadigen.

6. Overmaat bij plafond en plint wegsnijden met een spatel en een scherp stanleymes.

LET OP: Denk eraan dat elke print in beperkte mate bestand is tegen mechanische slijtage. Nikkel Art garandeert passende kwaliteit van het product, maar heeft geen invloed op de omstandigheden en wijze waarop dit gebruikt wordt. Nikkel Art is niet aansprakelijk voor het werk van de ontwerper en uitvoerder.Visuele montagehandleiding fotobehang