Fotorolgordijn stoffen

Lichtdoorlatende stof

Fotorolgordijnen Deze stof houdt het licht slechts gedeeltelijk tegen. Lichtdoorlatende stoffen zijn uitermate geschikt voor ruimtes waar totale duisternis niet van belang is. De eigenschappen van deze stof zorgen er voor dat we er interessante visuele effectenmee kunnen bereiken, zowel binnen als buiten.

Voorbeeld: Door een aan de binnenkant bedrukte rolgordijn te bestellen, is de print binnen zichtbaar, terwijl 's nachts, als het licht aanstaat, de print zowel binnen als buiten zichtbaar is (wel moet er rekening worden gehouden met het feit dat wat van buiten af zichtbaar is in spiegelbeeld zal zijn en daarom, als u wilt dat de print er aan beide kanten goed uitziet, moeten bepaalde elementen, zoals tekst, worden vermeden, omdat dit in spiegelbeeld niet leesbaar is).

Door een aan de buitenkant bedrukt rolgordijn te bestellen, is overdag (vooral als het zonnig is) de print zichtbaar aan beide kanten, maar 's nachts alleen aan de buitenkant. Bij het kiezen van het ontwerp moet er dan rekening worden gehouden met het feit dat van binnen de print in spiegelbeeld zichtbaar zal zijn. Daarom is het belangrijk om bepaalde elementen, zoals tekst, te vermijden, omdat dit in spiegelbeeld niet leesbaar is. Om de print 's nachts beter zichtbaar te maken, hoef je alleen het licht binnen aan te doen.

Voor reclamerolgordijnen wordt het aanbevolen om lichtdoorlatende stoffen te gebruiken, met de print aan de buitenkant. Zo zal zowel overdag als 's nachts (na het licht binnen aan te zetten) de reclame goed zichtbaar zijn.

Houd er rekening mee dat de zichtbaarheid van het ontwerp ook afhankelijk is van de soort verlichting.

Hoe meer verlichting er is, des te beter het ontwerp ’s nachts zichtbaar is vanaf de buitenkant. Evenzo, als het rolgordijn aan de buitenkant is bedrukt, dan is het ontwerp binnen beter zichtbaar bij een goede natuurlijke verlichting.

Verduisterende stof

Fotorolgordijnen Mooie sensuele vrouw Deze stof verduistert ruimtes volledig en is natuurlijk uitermate geschikt voor ruimtes waar totale duisternis van belang is. Verduisterende stoffen zijn ideaal voor rolgordijnen voor in de slaapkamer, projectiezalen of voor in de woonkamer, als u van de diepte van zwart wilt genieten op een 40-inch TV, zelfs midden op een zonnige dag.

Bij verduisterende stoffen zal de print bij aan de binnenkant bedrukte rolgordijnen uitsluitend binnen zichtbaar zijn en bij aan de buitenkant bedrukte rolgordijnen, alleen vanaf buiten.

Zoals we al eerder hebben aangegeven, laat deze stof geen licht door en daarom zal het hier ook niet mogelijk zijn om dezelfde effecten te bereiken als met lichtdoorlatende stoffen. ‘Zelfs als de verlichting binnen zeer sterk is, zal de print ’s nachts niet aan de buitenkant zichtbaar zijn.

Dus bij het kiezen van een ontwerp voor op een rolgordijn met een verduisterende stof hoeven we ons geen zorgen te maken over hoe het ontwerp er uit zal zien in spiegelbeeld, omdat het ontwerp toch niet zichtbaar is aan de andere kant.


Heeft u fotorolgordijnen in XXL formaat nodig? Wij leveren rolgordijnen met print tot 245 x 300 cm in 1 stuk!

Eigen foto uploaden of Kies een foto uit 70 mln foto's