Van trend naar klassieker: Scandinavisch behang

Wat ooit begon als een trend, is ondertussen uitgegroeid tot een ware klassieker. Scandinavisch behang staat al jaren bovenaan in het lijstje van meest verkochte behangpatronen en niets wijst erop dat het de komende jaren zal inboeten aan populariteit. De Scandinavische stijl wordt geassocieerd met gezelligheid, harmonie en rust. Kortom, precies de sfeer die jij voor ogen hebt wanneer je denkt aan thuis.

Behang bloemen naadloos patroon met weideplanten

Scandinavisch behang voor eender welke interieurstijl

Scandinavisch behang kan je herkennen aan de pure lijnen, zachte kleuren en simpele vormen. Geometrische designs die uitblinken in eenvoud. De strakke vormgeving is typerend voor een hedendaagse woonstijl, maar dat wil zeker niet zeggen dat Scandinavisch behang enkel past in moderne interieurs. Integendeel. De keuze is zo uitgebreid dat je voor elke stijl gegarandeerd een geschikt patroon vindt.

Behang Kleurrijk geometrisch naadloos patroon in Scandinavische stijl

Scandinavisch behang voor eender welke ruimte

Van de living tot de kinderkamer, Scandinavisch behang tovert eender welke ruimte om tot een oase van rust. Ook hier geldt de gouden regel: less is more. Beperk je tot één accentmuur en schilder de overige wanden in gebroken wit of een bijpassende pastelkleur. Zo zal je Scandinavische print nog meer in de kijker staan. Combineer met minimalistische designs en natuurlijke materialen voor een harmonieus geheel.

Behang naadloos abstract patroon met hand getrokken regenbogen, regendruppels en wolken

Scandinavisch behang licht je interieur op

Zoals de naam als zegt, vindt de Scandinavische stijl zijn oorsprong in het hoge Noorden. De lange winters en donkere dagen hebben ervoor gezorgd dat de Scandinaviërs hun interieur zo zijn gaan inrichten dat het weinige daglicht maximaal wordt opgevangen. Vandaar dat Scandinavisch behang veelvuldig gebruik maakt van lichte kleuren en vrolijke patronen. Een effectieve manier om de winterse somberheid te doorbreken.

Behang naadloos patroon in scandinavische stijl

Scandinavisch behang op maat van jouw interieur

Wil jij ook een vleugje Scandinavian chic in je interieur introduceren? Onze Scandinavische behang inspiraties helpen je vast op weg. Via onze online bewerkingstool kan je het gekozen motief naar wens verkleinen of vergroten, en vervolgens laten printen op maat van jouw interieur. Wij gaan meteen aan de slag met je bestelling zodat jij je gepersonaliseerde behangpapier enkele werkdagen later reeds ontvangt.

Behang naadloos patroon met bergen in Skandinavische stijl

BEHANG SCANDINAVISCHE STIJL

Geplaatst in: Wooninspiratie, Trends
Blog navigation

Latest posts