Menu

Latest posts

Hoe hang je een tuinposter op?

 

De lente is in aantocht! Maak jouw terras alvast helemaal klaar voor die eerste zonnestralen met een foto op tuinposter. Upload je eigen foto of kies er eentje uit onze catalogus en laat hem printen in het gewenste formaat. Voor de afwerking van je tuinposter kan je kiezen uit verschillende opties. Denk daarom op voorhand goed na over de manier waarop je je tuinposter gaat ophangen. Om je te helpen bij je keuze zetten wij hieronder de verschillende mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Tuinposter Prachtig duinenstrand bij zonsondergang, Noordzee, Duitsland

Tuinposter Zonnig bos van sparren in de herfst

Hoe hang je een tuinposter op zonder afwerking?

Als je kiest voor een tuinposter zonder afwerking zal het doek zonder ophangsysteem geleverd worden. Deze optie is aangeraden als je het doek wil inlijsten of rechtstreeks tegen de schutting wil bevestigen. Trek je tuinposter strak en maak hem vervolgens vast door langs de randen op gelijke afstanden nietjes aan te brengen. Als je je tuinposter liever om een houten frame spant, raden wij aan deze langs de achterzijde vast te nieten zodat de nietjes te allen tijde onzichtbaar blijven.

ingelijste tuinposter

opgespannen tuinposter

Hoe hang je een tuinposter op met ringen?

Als je kiest voor een tuinposter met ringen zijn er twee opties. Ofwel voorzien we in iedere hoek een stevige metalen ring om je tuinposter op te hangen, ofwel brengen we rondom de zijdes van je tuinposter meerdere ringen aan. In dat laatste geval zorgen we ervoor dat de ringen mooi verdeeld worden in verhouding tot de grootte van het doek en de afstand tussen de ringen maximaal 50 cm bedraagt. Voor grote tuinposters in het bijzonder is deze laatste optie aangeraden.

Tuinposter laat zonlicht stijgen

Tuinposter Zebra op donkere achtergrond

Hoe hang je een tuinposter op met elastische spanrekkers?

Als je kiest voor een tuinposter met ringen, dien je vervolgens aan te geven of je al dan niet elastische spanrekkers wenst te ontvangen. Per metalen ring zal je één spanrekker met een lengte van 20 cm ontvangen, plus vier extra spanrekkers om de hoeken te verstevigen. Dit om voldoende stevigheid te garanderen. Via de elastische spanrekkers kan je je tuinposter eenvoudig vasthaken aan een draadafscheiding of houten hek, maar je kan ze bijvoorbeeld ook om een metalen frame knopen. Als je je tuinposter wenst op te hangen aan een betonnen of bakstenen muur, dien je eerst enkele schroefjes of haakjes in de muur te bevestigen. Vervolgens kan je je tuinposter met ringen zowel rechtstreeks als met behulp van de elastische spanrekkers ophangen.

Tuinposter Boeddha beeld in vallei van het donker

FOTO OP TUINPOSTER BESTSELLERS


Op zoek naar leuke ideeën? Bekijk onze pagina met tuinposter inspiraties.

 
Posted in: Tuin & terras, Nieuws