Zelf behangen? Zo eenvoudig is het

Reageer jij ook altijd een beetje wantrouwend wanneer iemand je vertelt dat behangen helemaal niet zo moeilijk is? En toch is het zo! Als je voor kwaliteit kiest tenminste. Daar ons fotobehang gemaakt is van stevig vliesmateriaal en geprint wordt op handig hanteerbare stroken van 48 cm breed, is dat klusje in geen tijd geklaard. Je hoeft ons echter niet op ons woord te geloven, in onderstaande video kan je met je eigen ogen ontdekken hoe eenvoudig behangen is. Want als wij het kunnen, kan jij het ook!

Alles begint bij een goede voorbereiding. Een schone, gladde en droge muur is namelijk een must voor een mooi eindresultaat. Eens de ondergrond geprepareerd is, is het tijd om de lijm te mengen. Belangrijk hierbij is dat je kiest voor een aangepaste behanglijm. Na verschillende tests kwam Perfax Roll-on Magic als beste behanglijm uit de bus. Deze behanglijm werd speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van vliesbehang en kan je rechtstreeks op de muur aanbrengen. Dat bespaart ook meteen weer heel wat poetswerk achteraf. Geen paniek als het behangplaksel tijdens het mengen opeens fuchsia roze kleurt, dat is precies de bedoeling. Zo kan je namelijk zien op welk stuk van de muur er reeds lijm aangebracht werd. Na het drogen zal de roze kleur bovendien volledig verdwijnen. Kleef strook per strook tegen de muur en veeg na het aanbrengen van een nieuwe strip eventuele lijmoverschotten weg met een zachte, vochtige doek. Tot slot dien je enkel nog de randen af te snijden met behulp van een meetlat en scherp Stanleymes, en klaar is je nieuwe fotomuur!

Helemaal overtuigd? Kies een foto uit onze online catalogus en laat hem printen op maat van jouw interieur. Tip: tel 10 cm extra in de hoogte en breedte om eventueel verloop op te vangen. Na het ontvangen van je bestelling, gaan we meteen aan de slag zodat jij je op maat gemaakte fotobehang reeds enkele werkdagen later aan huis ontvangt. Intussen kan je onze behanginstructies nog eens rustig nalezen door op de knop hieronder te klikken, en vergeet zeker ook niet om onze preventietips voor openstaande naden te bekijken zodat je 100% voorbereid bent. Veel succes!


OPHANGINSTRUCTIES FOTOBEHANG

Geplaatst in: Nieuws
Blog navigation

Latest posts