Menu

Latest posts

Wat zijn de verschillen tussen behang en fotobehang?

 

De laatste tijd zien we een flinke opmars van behang in moderne woon- en kantoorruimtes. Behang is dan ook een leuke en eenvoudige manier om een muur in de kijker te zetten en de kamer een nieuwe look te geven. Met behang kan je alle kanten op: van een kleine accentmuur tot een volledige kamer vol behang. Behang is ontzettend trendy – bekijk de behangtrends van 2022 maar eens – maar ook fotobehang op maat zien we steeds vaker terug in hedendaagse interieurs. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen behang en fotobehang op maat? In dit blogartikel leggen we je het klaar en helder uit.

Vlies Fotobehang Mooi mistig herfstbos, bomenbezinning over meer

Verschil behang en fotobehang: het uitzicht

Het grootste verschil tussen fotobehang en behang zit hem in het uitzicht. Bij behang kleef je een mooi, herhalend patroon tegen de muur, zoals dit behang in Memphis stijl. Bij fotobehang wordt een grote afbeelding op behangpapier uitgeprint en vormen de behangbanen die afbeelding tegen de muur. De afbeelding op fotobehang is meestal een foto – zoals het strand fotobehang hieronder - maar kan ook een illustratie zijn. In tegenstelling tot behang, wordt fotobehang precies op maat gemaakt voor jouw specifieke ruimte.

Behang Handgetekend retro naadloos patroon

Vlies Fotobehang Houten voetpad op duin op Sylt. Entree voor het strand. Noord Duitsland

Verschil behang en fotobehang: het materiaal

>Bij Nikkel Art kan je kiezen uit 3 soorten fotobehang: fotobehang, afwasbaar fotobehang en zelfklevend fotobehang. Daarnaast is er 1 behangsoort, simpelweg ‘behang’ genoemd.

Behang en fotobehang

Fotobehang en behang bevat heel wat overeenkomsten. Ze zijn beiden gemaakt uit 100% ecologisch en VOC-vrij vlies behang van topkwaliteit. Vliesmateriaal is duurzaam, enorm stevig, geurloos en volledig onschadelijk voor de gezondheid. Je kan vlies behang en fotobehang dus ook volkomen veilig toepassen in de kinderkamer en in medische ruimtes. Het afdrukken van de foto of het patroon op het behang gebeurt volgens de nationale en internationale veiligheidsnormen op vlak van brandveiligheid en gezondheid. Hierbij maken we gebruik van de meest geavanceerde, milieuvriendelijke printtechnieken en gebruiken we uitsluitend inkt die geen schadelijke stoffen bevat.

Behang Aquarel kwekerij naadloze patroon. Handgeschilderde schattige boho regenboog, eucalyptus bladeren geïsoleerd op een witte achtergrond

Afwasbaar Fotobehang

Bij Nikkel Art heb je naast vlies fotobehang ook keuze uit nog 2 andere soorten fotobehang: afwasbaar fotobehang en zelfklevend fotobehang. Afwasbaar fotobehang bevat een extra laminaatlaag die het fotobehang bestand maakt tegen water, krassen en vuil. Vlekken kan je eenvoudig met een vochtige doek verwijderen. Afwasbaar fotobehang is dus fotobehang dat extra bestand is tegen beschadigingen en extreem duurzaam. Ideaal voor de badkamer, keuken, kinderkamer of trappenhal.

Behang Bloeien. Uitstekend bloemen naadloos patroon. Lente bloemen. Groen en bruin

Zelfklevend fotobehang

Zelfklevend fotobehang dan weer ideaal als je echt niet aan de slag wil met lijm. Dankzij de zelfklevende laag kleef je het behang makkelijk tegen de muur. Dit soort behang bestaat uit zeer stevig, milieuvriendelijke folie met een zelfklevende achterkant. Zelfklevend fotobehang is krasbestendig en kan je eenvoudig afstoffen met een zachte, droge doek.

Zelfklevend Fotobehang Brooklyn Bridge, New York City, niemand

Aanbevolen artikel: Sfeer in de zaak? Ga aan de slag met wanddecoratie

Overeenkomst behang en fotobehang: hoogwaardige afwerking

Of je nu gaat voor behang of een van de 3 soorten fotobehang, één ding hebben ze gemeen: ze worden allemaal bedrukt met de beste inkt op behangmateriaal die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De inkt is uv-bestendig, waardoor het behang en fotobehang beschermd is tegen verkleuring door uv-stralen. Het resultaat is prachtig behang en fotobehang op maat met intens stralende kleuren en haarscherpe details.

Behang Naadloze patroon. Realistische bloeiende geïsoleerde bloemen Vintage stof achtergrond

Ruime keuze aan fotobehang afbeeldingen en behang patronen

In onze webshop heb je keuze uit miljoenen afbeeldingen en patronen met een haarscherpe beeldresolutie om op behang of fotobehang te laten drukken. Van modern 3D behang of een romantische bloemenprint tot een prachtig natuurlandschap of een indrukwekkende Schotse Hooglander op fotobehang; de schitterende kleuren en details verbazen elke keer opnieuw. Dankzij de slimme bewerkingstool kan je ook nog eens elke afbeelding of patroon aanpassen zoals jij dat wil. Van verkleinen en vergroten tot spiegelen, bijsnijden en kleuren omzetten in zwart-wit.

Vlies Fotobehang

Vlies Fotobehang Jonge Zebra die zich in het hoge gras bevindt

Met fotobehang en behang heb je geen kunst of schilderij meer nodig aan de wand, maar gewoon een rolletje behang. Zin om aan de slag te gaan, maar weet je niet hoe behangen in zijn werk gaat? Met ons eenvoudig stappenplan gaat behangen vanzelf! Bekijk hieronder interieur inspiratie met fotobehang en laat je inspireren om ook jouw muren in het nieuw te steken.

FOTOBEHANG


Hulp en advies

> Hoeveel behang heb Ik nodig?
> Hoe moet ik behangen?
> Welke lijm voor behang?
> Preventietips openstaande naden behang
> Hoe behang verwijderen?
> Wat zijn de verschillen tussen behang en fotobehang?
> Wat zijn de verschillen tussen vlies fotobehang en zelfklevend fotobehang?
> Wat is fotobehang? 6 redenen om voor fotobehang te kiezen!

 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte. Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.be en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,
Monia