Menu

Latest posts

Geef je retro badkamer interieur meer kleur met deze tips

 

Als er één trend is die de afgelopen jaren een flinke opmars heeft gemaakt, dan is het wel die van vintage meubels en een retro interieur. Zo ook in de badkamer. De retro badkamer look kenmerkt zich door unieke tweedehands badkamer kastjes, retro spiegels, een bad op pootjes en vintage design. Ben je trotse eigenaar van zo’n badkamer in retro stijl, maar nog op zoek naar manieren om die badkamer iets meer kleur te geven? Lees dan snel de tips hieronder!


Tip 1: Retro badkamer behang

Vintage badkamermeubels bestaan dikwijls uit massief hout in een bruine of rood-oranje kleur. Om het geheel niet te donker te maken, kiezen de meeste mensen ervoor om de rest van de badkamer wit te houden: een wit plafond, witte muren, witte deuren. Het resultaat: een retro badkamer die ietwat kil en kleurloos aanvoelt. De oplossing? Een kleurrijke accentmuur creëren met behang! Ontdek in de webshop de uitgebreide collectie behang en fotobehang in de mooiste stijlen en kleuren. Wat dacht je van op maat gemaakt fotobehang met een sfeervol mistig bos? Of behang met Portugese tegeltjes? Fotobehang en behang bestaan beiden uit enorm stevig vliesbehang en is eenvoudig zelf te plaatsen. De afwasbare laminaatlaag beschermt je badkamermuren tegen vocht, krassen en vuil. De perfecte manier dus om jouw retro badkamer een pak meer kleur te geven.

Fotobehang Prachtig uitzicht op een mistig bos

Behang Vector naadloze textuur. Prachtig mega-patchworkpatroon voor design en mode met decoratieve elementen


Tip 2: Retro badkamer schilderijen

Je retro badkamer van meer kleur voorzien kan je doen door een volledige accentmuur te creëren, maar ook met één of enkele schilderijen aan de muur kom je al een heel eind weg. Zoals je kan zien in het badkamer interieur hieronder, matcht een foto op aluminium in kaki kleur bijzonder goed met donkere vintage meubels en verweerde witte muren. Maar ook een foto op textielframe in vermiljoen is perfect om je retro badkamer een vleugje kleur te geven. In de fotocollecties van Nikkel Art kan je online de mooiste professionele foto’s per kleur bekijken en er een op maat gemaakt kunstwerk van laten maken. Van een ingelijste poster met houten kader, een kristalheldere foto op plexiglas, tot een strak metalen aluminium schilderij. Stuk voor stuk schitterende meesterwerkjes van museumwaardige kwaliteit, die retro badkamer een elegante, kleurrijke look geven.

Foto op Aluminium Edelhert hert in bos


Tip 3 Retro badkamer foto achterwanden

Een derde manier om je retro badkamer meer kleur én een unieke uitstraling te geven, is door een foto achterwand achter je lavabo, bad of in je douche te plaatsen. Hierbij kan je een foto of afbeelding uitkiezen en vervolgens op een foto achterwand van plexiglas of glas laten drukken, precies op maat van jouw badkamer. Zo’n achterwand geeft je retro badkamer niet alleen meer kleur, net zoals behang en fotobehang beschermt het je badkamermuren ook nog eens tegen vocht en vuil. De plexiglas foto achterwand met retro schildering die je hieronder ziet, past perfect in een retro badkamer met een vintage botanische uitstraling.

Plexiglas foto achterwand Muurschildering, fotobehang voor de kamer. Bladeren op een groene achtergrond. Achtergrond met verschillende takken

Must-read: Geef sfeer aan je badkamer met een foto achterwand


Tip 4: Retro badkamer meubelstickers

Heb je hét perfecte tweedehands badkamermeubel voor jouw retro badkamer op de kop kunnen tikken, maar wil die graag een warmere uitstraling geven? Ga dan aan de slag met meubelstickers. De collectie meubelstickers in vintage stijl zijn perfect om dat ene oude badkamermeubelstuk een kleurrijke vintage toets te geven. Of je nu meubelstickers wil voor de fronten van je vintage badkamerkast of een meubelsticker voor tafelblad van je tweedehands wastafel, we maken jouw meubelstickers met foto of patroon naar keuze precies op maat, zodat die perfect op ieder badkamermeubel past.

Meubelstickers Behangpatroon op de oceaanbodem voor vissen, kleurrijk, koraalriffen, waterplanten

Meer lezen: Saai interieur? Ga voor meubelstickers

SHOP PLEXIGLAS ACHTERWAND PORTUGESE TEGELTJES


 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte. Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.be en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,
Monia