Menu

Latest posts

Welke soort raamdecoratie voor welk soort kinderkamer

 

Ben je een kinderkamer aan het inrichten? Of heeft de kamer van jouw kleine spruit, baby of tiener nieuwe raambekleding nodig? Dan is het zeker belangrijk om te kiezen voor de juiste raamdecoratie. Niet alleen qua kleur of stijl, maar ook qua functionaliteit. Welk soort raambekleding je kiest, hangt onder andere af van de leeftijd van het kind, maar ook waar jouw kind zijn of haar kamer voor gebruikt: alleen om te slapen of ook om te spelen of te studeren? Welke raambekleding het beste is voor jouw kinderkamer, dat lees je hier.


Gordijnen voor de babykamer en kinderkamer

Zijn je kinderen nog jong? Dan raden we de klassiekers onder de raambekleding aan: gordijnen. Mooie lange gordijnen zijn de ideale sfeerkamers voor een kinderkamer. Maar ze zijn ook erg veilig voor kleine kinderen, in tegenstelling tot andere raamdecoratie. Gordijnen bevatten namelijk geen trekkoord waarmee je kind kan gaan spelen – en in verstrengeld kan geraken – of kleine onderdelen die hij of zij kan inslikken. En wat ons betreft geldt voor onze kinderen: veiligheid boven alles! Ben je toch genoodzaakt om een rolgordijn te plaatsen, bijvoorbeeld omdat de kamer schuine dakramen heeft? Zorg dan dat je het koord goed wegwerkt met een koordkikker of haakje.

Ontdek de collectie: Gordijnen Regenboog

Gordijnen Naadloos regenboogpatroon. Kinderachtige kleurrijke handgetekende achtergrond. Trendy illustratie in Scandinavische stijl


Rolgordijnen voor de tienerkamer

Is je kind al wat ouder, dan kan je opteren voor een fotorolgordijn in zijn of haar slaapkamer. Een fotorolgordijn is een gordijn met een leuke foto of afbeelding erop. Naarmate kinderen ouder worden, zijn ze meer en meer bezig met het ontwikkelen van hun eigen identiteit. En een fotorolgordijn met zelf uitgekozen foto of afbeelding, is de ideale manier voor je tiener om een stukje persoonlijkheid aan zijn of haar kamer toe te voegen! Is je kind een echte avonturier? Dan is een fotorolgordijn met wereldkaart zeker iets voor haar! Of is hij of zij helemaal in de ban van paarden? Dan maak je hem of haar sowieso blij met een fotorolgordijn met paard.

Fotorolgordijn Kinderkaart van de wereld in het Engels. Gedetailleerde wereldkaart met de namen van landen en hoofdsteden, met dieren, vliegtuigen en ballonnen

Ontdek de collectie: Fotorolgordijn Wereldkaart


Verduisterende gordijnen voor de slaapkamer

Een goede, diepe slaap is essentieel voor kinderen voor alle leeftijden. Een uitgerust kind is gezonder en gelukkiger. En dat is toch wat telt? Om je kind goed te kunnen laten slapen, moet de kamer voldoende verduisterd zijn. Daarom kies je voor hun slaapkamer best voor raambekleding met een verduisterende stof. Een verduisterend fotorolgordijn bijvoorbeeld, bevat aan de achterkant een verduisterende coating. Hierdoor kan er geen licht in de kamer binnen schijnen. Maar ook klassieke gordijnen zijn beschikbaar in een verduisterende stof. Bijkomend voordeel van verduisterende raamdecoratie, is dat het hitte of kou van buitenaf voor een stuk tegenhoudt. Zo blijft het kamertje van je kind op een aangename temperatuur.

Fotorolgordijn Blauwe vinvis

Ontdek de collectie: Fotorolgordijn Walvis

Ontdek de collectie: Gordijnen Kosmos


Lichtdoorlatende gordijnen voor de speelkamer

Heb je thuis een aparte kamer voor je kinderen waar ze mogen spelen of hun huiswerk maken? Die kleed je best aan met lichtdoorlatende raamdecoratie. Zo kan je kind tijdens het spelen of studeren genieten van een frisse, sfeervolle plek waar voldoende natuurlijk licht binnenvalt. Wist je trouwens dat een kamer die goed verlicht is, groter lijkt én je een stuk productiever maakt? Voldoende reden om in de speelkamer of studeerkamer te kiezen voor lichtdoorlatende raambekleding! Extra tip: wil je de kamer nóg groter doen laten lijken, ga dan voor lichtdoorlatende gordijnen of rolgordijnen met een afbeelding of patroon in lichte kleuren. Lichte kleuren weerkaatsen de zon en laten de kamer er ruimer uitzien.

Aanbevolen artikel: De 6 beste raamdecoratie trends van 2022

Gordijnen fotobehang voor kinderen. bos met dieren. Waterverf

Ontdek de collectie: Gordijnen Babykamer

Fotorolgordijn Naadloos kinderachtig patroon met grappige luiaards. Creatieve kindertextuur voor stof, verpakking, textiel, behang, kleding

Ontdek de collectie: Fotorolgordijn Scandinavische stijl

Zo, nu je weet welke raamdecoratie jouw kinderkamer het best nodig heeft, komt het leuke deel: een leuk gordijntje of rolgordijntje uitkiezen! In onze webshop heb je keuze uit miljoenen leuke foto’s, illustraties en patronen die je allemaal op een gordijn of rolgordijn kan laten drukken en personaliseren naar wens. We maken je gordijnen of fotorolgordijn op maat – tot op de cm precies – en leveren deze met de juiste zorg bij jou thuis. Klik op de knop hieronder en start met het ontwerpen van de nieuwe gordijnen of fotorolgordijn voor je kind!

FOTOROLGORDIJN


 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte. Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.be en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,
Monia