Menu

Latest posts

Deco idee: kunst op je gordijnen

 

Op zoek naar nieuwe gordijnen op maat? Bij het kiezen van gordijnen is het belangrijk om te weten welke opties er zijn. Je kan gaan voor effen gordijnen of gordijnen met een patroon, maar wist je dat er ook gordijnen met een afbeelding of foto op bestaan? In deze blog gaan we het over dit soort gordijnen hebben, meer bepaald over gordijnen met een afbeelding van een kunstwerk op gedrukt. In onze webshop vind je namelijk een heleboel interessante collecties met gordijnen in een bepaalde kunststijl, van gordijnen met Pop art print tot gordijnen met minimalistische kunst. Geen betere manier om je interieur een stijlvolle artistieke toets te geven. In deze blog lichten we vijf van die gordijncollecties uit. Kijk mee en laat je inspireren.


Op zoek naar nieuwe interieur inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang je GRATIS Interieur Magazine.
Klik hier en abonneer je op onze nieuwsbrief


1. Gordijnen minimalistische kunst

Is je interieur strak en modern? Kies dan voor gordijnen met minimalistische kunst. Minimalistische kunst oogt stijlvol, discreet en kan je best omschrijven als ‘less is more’. Denk aan eenvoudige composities met handgetekende lijnen en abstracte vormen. Het kleurenpalet is voornamelijk sober met veel beige en zwart. Hier en daar zie je er een kleurtje in terugkomen zoals oranje of turquoise, maar het geheel oogt steeds zacht en rustig. Ideaal om een relaxte sfeer te creëren waarin je zalig tot rust kan komen.

Ook interessant: Kunst aan je muur: minimalistische posters

Gordijnen Trendy abstracte creatieve minimalistische artistieke


2. Gordijnen abstracte kunst

De volgende serie gordijnen is niet voor muurbloempjes! In tegenstelling tot onze minimalistische gordijnen, kan je de collectie gordijnen met abstracte kunst het best omschrijven als ‘more is more’. Je ziet drukke grafische illustraties met verrassende vormen en veel knalkleuren zoals roos, paars en blauw. Deze gordijnen sluiten goed aan bij de maximalistische interieurtrend, waarbij kleuren mogen clashen en je verschillende stijlen mag mixen en matchen zoveel je wil. Persoonlijk zouden wij de rest van de kamer sober houden als je voor dit soort gordijnen gaat, maar je kan natuurlijk ook voluit voor het maximalisme gaan en er nog meer kleurrijke woonaccessoires mee combineren.

Gordijnen Gekleurd abstract ontwerp


3. Gordijnen lijnkunst

Met onze gordijnen met lijnkunst gaan we weer naar het minimalisme. Lijnkunst is een vorm van minimalistische kunst, waarbij lijnen op een subtiele manier worden samengevoegd en er een speelse lijntekening ontstaat. Wat er zo bijzonder is aan deze kunstvorm, is dat de lijntekening soms in maar één beweging op papier wordt gezet – zonder pen of potlood op te heffen. Gordijnen met lijnkunst zijn dan ook gordijnen met prachtige kunstzinnige patronen die je interieur een hedendaagse look geven. Hou je van de pure look van wit? Kijk dan zeker ook eens in de collectie gordijnen een lijn, waar je heel wat witte gordijnen met stijlvolle lijnkunst terugvindt.

Gordijnen Naadloze bloemmotief


4. Gordijnen Pop art

Pop art gordijnen zorgen voor leven in de brouwerij. Pop Art is een vrolijke figuratieve tekenstijl met felle kleuren die zo typerend is voor de jaren 60. Met gordijnen met Pop art print creëer je dus een uniek interieur met een knipoog naar de sixties. Gordijnen met pop art print zijn perfect om je ruimtes een persoonlijke look te geven. Ook de Nederlandse soapserie GTST heeft dit begrepen. De makers van GTST bestelden bij ons enkele leuke gordijnen en sierkussens met Pop art print, voor de woonkamer van personages Steef en Abby. Wil je deze ook thuis? Je kan je terugvinden in de collectie gordijnen GTST – Nederlandse serie.

Gordijnen Vector popart verrast meisje


5. Gordijnen Aquarel portret

Gordijnen met aquarel portret zijn dan weer perfect om de kamer een vleugje sierlijkheid te geven. De collectie zit vol aquarel illustraties van vrouwelijke schoonheden. Zowel abstracte portretten in sobere tinten als kleurrijke portretten met veel details. Laat je fantasie de vrije loop gaan en kies de gordijnen die bij jou het meest tot de verbeelding spreken. Wil je het geheel helemaal compleet maken? Werk je interieur af met een paar sierkussens met aquarel portret op de bank.

Gordijnen mooie vrouw

Welke artsy gordijnen je ook kiest, je creëert er sowieso een eigenzinnige woonstijl mee om jaloers op te zijn. Je kan je gordijnen op maat bovendien tot op de centimeter op maat laten maten, en hebt steeds de keuze uit een lichtdoorlatende of verduisterende stof. Klik op de knop hieronder en begin met het personaliseren van je gordijnen op maat:

SHOP GORDIJNEN MINIMALISTISCHE KUNST


 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte. Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.be en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,
Monia