Menu

Latest posts

Hoe gordijnen opmeten? Een stap-voor-stap gids.

 

Waarom het belangrijk is om gordijnen op te meten?

Gordijnen kunnen het uiterlijk van elke ruimte transformeren, maar het is essentieel dat ze de juiste maat hebben. Te korte of te lange gordijnen kunnen het hele esthetische effect van je kamer verstoren. Het nauwkeurig opmeten van gordijnen zorgt ervoor dat je de perfecte raamdecoratie krijgt die op maat is gemaakt voor jouw specifieke ruimte.


Gordijnen met Vintage patroon


Stap 1: Verzamel de benodigde materialen voor het opmeten van gordijnen.

Voordat je begint met meten, zorg je ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Dit zijn onder andere een rolmeter voor nauwkeurige metingen, een potlood om notities te maken, papier om je metingen op te schrijven en eventueel een ladder als je hoge ramen hebt.

Stap 2: Meet de breedte van het raam of deur waarvoor je gordijnen wil.

Begin met het meten van de volledige breedte van het raam of de deur. Dit geeft je de basismaat voor de breedte van je gordijnen. Afhankelijk van je stijlvoorkeuren en het type gordijn, wil je misschien extra breedte toevoegen voor plooien of overlapping.

Stap 3: Bepaal de juiste hoogte voor je gordijnen.

Meet vervolgens de hoogte van je raam of deur, van de bovenkant van de raamkozijn tot de gewenste lengte van de gordijnen. Sommige mensen geven de voorkeur aan gordijnen die net boven de vloer hangen, terwijl anderen willen dat ze de grond raken of zelfs eroverheen slepen voor een luxueuzer effect.

Stap 4: Overweeg extra ruimte voor plooien of overlapping bij het opmeten van gordijnen.

Als je gordijnen met plooien of een bepaalde overlapping wil, moet je hier rekening mee houden bij je metingen. Voeg voor plooien extra centimeters toe aan de breedte. Voor overlapping kan je een paar extra centimeters aan elke kant van de breedte toevoegen, zodat de gordijnen elkaar in het midden overlappen.

Stap 5: Controleer en dubbelcheck je maten voordat je gordijnen bestelt of maakt.

Het is altijd een goed idee om je metingen een tweede keer te controleren voordat je verder gaat. Een kleine fout kan betekenen dat je gordijnen niet goed passen, dus neem de tijd om ervoor te zorgen dat alles klopt.


Gordijnen met Aquarel grijze patroon


Het opmeten van gordijnen hoeft geen ingewikkeld proces te zijn, maar nauwkeurigheid is de sleutel. Door de stappen in deze gids te volgen, zorg je ervoor dat je gordijnen perfect passen bij je ramen of deuren, waardoor je ruimte er stijlvol en afgewerkt uitziet.

Gordijnen


Wil je gordijnen laten inkorten?
Neem vrijblijvend contact met ons op, wij maken graag een prijsofferte voor je op!
Nikkel Art, +32 89 503 444 of [email protected]


Bekijk ideeën over:

Hoe gordijnen maken? Een stapsgewijze handleiding voor het zelf maken van gordijnen.

Hoe gordijnen inkorten? Een stapsgewijze gids voor het perfect inkorten van gordijnen.

Hoe gordijnen ophangen? Een stap-voor-stap gids voor een perfecte installatie.

De ultieme gids: Hoe gordijnen wassen en onderhouden voor een frisse uitstraling?

Hoe kies je gordijnen voor kleine ramen? Tips en advies

Hoe gordijnen opmeten? Een stap-voor-stap gids.

 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte. Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.be en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,
Monia