Menu

Latest posts

Welke kleur gordijnen bij witte muur?

 

Een witte muur kan een mooie, frisse en moderne uitstraling hebben in je huis. Maar bij het kiezen van gordijnen kan het lastig zijn om de juiste kleur te vinden die bij je witte muur past. Hieronder bespreken we welke kleuren het beste passen bij een witte muur en waar je op moet letten bij het kiezen van gordijnen.


Op zoek naar nieuwe interieur inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang je GRATIS Interieur Magazine.
Klik hier en abonneer je op onze nieuwsbrief


Warme kleuren

Als je een warme en gezellige sfeer in je huis wil creëren, kies dan voor gordijnen in warme kleuren. Denk hierbij aan kleuren zoals beige, taupe, karamel of terracotta. Deze kleuren passen perfect bij een witte muur en zorgen voor een gezellige uitstraling in je huis. Het is een goed idee om gordijnen te kiezen in een lichte tint van deze kleuren om de frisse uitstraling van de witte muur te behouden.

Gordijnen Het geometrische patroon met golvende lijnen, stippen

Ontdek de collectie: Gordijnen Beige


Koele kleuren

Als je een modernere en minimalistische uitstraling wilt, kies dan voor koele kleuren. Dit zijn kleuren zoals grijs, blauw, groen en paars. Deze kleuren passen ook goed bij een witte muur en geven je huis een rustige uitstraling. Kies gordijnen in een lichte tint van deze kleuren om de frisse uitstraling van de witte muur te behouden.

Gordijnen zeeschuim groen naadloos patroon met handgetekende bladeren en liaantak

Ontdek de collectie: Gordijnen Groen


Pasteltinten

Als je een zachtere uitstraling wilt, zijn pasteltinten een goede keuze. Denk hierbij aan kleuren zoals roze, lichtblauw of lila. Pasteltinten passen perfect bij een witte muur en geven je huis een romantische en rustige uitstraling. Kies gordijnen in een lichte pasteltint om de frisse uitstraling van de witte muur te behouden.

Gordijnen Elegant naadloos patroon met delicate bladeren

Ontdek de collectie: Gordijnen Snoeproze


Patronen en prints

Als je op zoek bent naar gordijnen met patronen en prints, kies dan voor een patroon of print in een lichte kleur. Een patroon of print kan een mooie aanvulling zijn op je interieur, maar het kan ook snel te druk worden. Door te kiezen voor een lichte kleur in het patroon of de print behoudt je de frisse uitstraling van de witte muur. Denk bijvoorbeeld aan een lichte bloemenprint of een zacht streepjespatroon.

Gordijnen Abstracte één lijntekening vrouw gezichten

Ontdek de collectie: Gordijnen Lijnkunst


Waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van gordijnen bij een witte muur?

Naast de kleur van de gordijnen zijn er nog andere dingen waar je op moet letten bij het kiezen van gordijnen bij een witte muur.

  • Lichtdoorlatendheid

Als je veel lichtinval hebt in je huis, kies dan voor lichtdoorlatende gordijnen. Hierdoor komt er genoeg natuurlijk licht binnen en behoud je de frisse uitstraling van de witte muur. Als je juist minder lichtinval wil hebben, kies dan voor verduisterende gordijnen in een lichte kleur.

  • Materiaal

Het materiaal van de gordijnen kan ook een rol spelen bij het kiezen van de juiste kleur. Kies bijvoorbeeld voor lichtdoorlatende gordijnen als je een natuurlijke uitstraling wilt hebben of voor fluweel gordijnen als je een elegante uitstraling wilt hebben. Zorg er wel voor dat het materiaal past bij de uitstraling van je huis en bij de andere meubels en accessoires.

  • Lengte

De lengte van de gordijnen is ook belangrijk. Kies gordijnen die net boven de grond hangen, of die zelfs iets langer zijn. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en benadrukt de hoogte van je plafond. Te korte gordijnen kunnen ervoor zorgen dat de ruimte er onafgewerkt uitziet.

  • Accessoires

Accessoires zoals gordijnroedes en tiebacks kunnen ook een rol spelen bij het kiezen van gordijnen bij een witte muur. Kies bijvoorbeeld voor een gordijnroede in een metalen kleur zoals goud of koper om wat warmte toe te voegen aan je interieur. Of kies voor een tieback in een kleur die past bij je gordijnen om het geheel compleet te maken.


Conclusie

Er zijn veel kleuren die goed passen bij een witte muur. Warme kleuren zoals beige en terracotta, koele kleuren zoals grijs en blauw, pasteltinten zoals roze en lila en patronen en prints in lichte kleuren zijn allemaal goede keuzes. Let bij het kiezen van gordijnen ook op de lichtdoorlatendheid, het materiaal, de lengte en de accessoires om de juiste sfeer in je huis te creëren. Met deze tips kan je gordijnen vinden die perfect passen bij je witte muur en die je interieur compleet maken.

Gordijnen


Aanbevolen artikel:

De mooiste raamdecoraties van 2023

Hoe je de perfecte gordijnen kiest voor een groene muur

 

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte. Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.be en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,
Monia