Menu

Latest posts

Dit zijn de behangtrends van 2022

 

De behangtrend is al enkele jaren aan zijn opmars bezig en dat zal de komende jaren niet snel verdwijnen. Er is dan niets eenvoudiger om je interieur snel een compleet nieuwe look geeft. Met vliesbehang breng je de lijm rechtstreeks op de muur aan en kan je meteen beginnen te plakken. Die grote emmers lijm en behangtafel zijn dus allang niet meer nodig! Bij Nikkel Art maken we behangpapier, maar we zijn ook echte designfanaten die de trendvoorspellingen op de voet blijven volgen. Op basis van de meest recente ontwikkelingen in interieurdesign, hebben we de 7 belangrijkste behangtrends voor 2022 geselecteerd. Net zoals de behang trends 2021, is het fijne aan deze trends dat ze niet meer zo snel komen en gaan, maar ieder jaar verder evolueren en langer blijven bestaan. Zo heb je voldoende tijd en inspiratie om je interieur dit jaar een opfrisbeurt te geven! Ontdek de behang trends 2022 en kies je favoriet!


Op zoek naar nieuwe interieur inspiratie?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang je GRATIS Interieur Magazine.
Klik hier en abonneer je op onze nieuwsbrief


#1 De behangtrends van 2022: Bloemetjes behang

Bloemenbehang, een trend van tientallen jaren geleden, die door de huidige fifties en sixties revival vandaag opnieuw hipper is dan ooit! De nieuwe designs bevatten vooral kleine, verfijnde bloemen en zijn bijzonder geschikt zijn voor kleinere ruimtes. De sierlijke ontwerpen zijn stijlvol en romantisch en passen zowel bij een vintage als hedendaagse interieurstijl. Is de kamer die je wil behangen eerder donker? Creëer de illusie van licht en ruimte door een bloemenbehang te kiezen met heldere kleuren of pasteltinten. 

Behang Lente bloemenpatroon

Behang Aquarel bloemen

Behang Naadloze patroon Linum vlas jasmijn Hemlock boom wilde bloemen

Ontdek de collectie Behang met kleine bloemen


#2 De behangtrends van 2022: Kleurrijk behang

Niets mis met een minimalistisch interieur, maar de maximalistische interieurstijl wordt de komende jaren hét van hét! De nieuwste interieurcollecties staan bomvol knallende kleuren, bonte behangetjes en drukke prints. We like! Hou je van gedurfde combinaties en vrolijke kleuren? Dan is 2022 jouw jaar! Kies een muur uit en maak er een kleurrijke eyecatcher van waar je niet om heen kunt! 

Behang Vector pastel abstracte gradiënt streep achtergronden

Tropische katten achtergrond

Behang Funky geometrische vormen uitgesneden collage

Ontdek de collectie Kleurrijk behang


#3 De behangtrends van 2022: Schilder- en tekenlijnen

Behang met strepen klinkt misschien als een klassieke trend, maar het gestreept behang van anno 2022 gaat nét een stapje verder. De nieuwe ontwerpen bevatten veelkleurige designs en ingewikkelde lijnpatronen in verschillende schilder- en tekenstijlen, zoals krijtstrepen en aquarel. Deze trend bevindt zich momenteel nog in een vroeg stadium, maar zal je de komende jaren steeds vaker in interieurcollecties en behangassortimenten terug zien komen.

Behang gestreepte handgetekende Scandinavische naadloze patroon lichtgrijze kleur ruwe textuur

Behang Koraal abstracte gestreepte aquarel naadloze kleurpatroon

Behang Strepen textuur. Naadloze geometrische patroon

Ontdek de collectie Behang schilder en tekenlijnen


#4 De behangtrends van 2022: Behang met diepte (3D behang)

Behang met diepte schept de illusie dat de muur tot leven komt. Het geeft je muren werkelijk een 3D-effect! Vorig jaar zagen we al veel designs met 3D kunst, maar in 2022 zullen we de trend ook steeds vaker voorbij zien komen op onze muren en in de rest van ons interieur. Behang met diepte geeft de kamer meteen een spectaculaire uitstraling. Wil je de ruimte toch wat rustiger laten ogen? Ga dan voor 3D behang met vooral lichte en neutrale kleuren. Op die manier blijft het een kalm en ingetogen geheel. 

Behang Abstracte naadloze patroon van geometrische vormen met textuur

Behang kunst decor zwanen patroon

Behang Vector donker naadloos patroon met lichtblauwe golven

Ontdek de collectie 3D Behang


#5 De behangtrends van 2022: Behang met organische vormen

Behang met vormen maakte een paar jaar geleden al opgang, maar is in de loop van de jaren enorm geëvolueerd. De huidige ontwerpers experimenteren met organische patronen en leggen meer nadruk op natuur-geïnspireerde designs. Bij dit behang is het de kunst om het patroon in al zijn eenvoud te laten uitblinken. Hou de rest van je interieur daarom eenvoudig, met meubels en decoratie in rustige kleuren en natuurlijke materialen. 

Behang Trendy naadloos patroon met abstracte organische uitgesneden Matisse geïnspireerde vormen van algen of koralen in blauwe kleur

Behang Organische vormen naadloos patroon

Behang Boheemse trendy naadloze patroon met abstracte organische vormen van koraal

Ontdek de collectie Behang met organische vormen


#6 De behangtrends van 2022: Botanisch behang

Botanisch behang scoorde vorig jaar al hoog in de behangtrends, maar ook in 2022 zet deze trend zich sterk door en voor komende jaren verwachten we precies hetzelfde. De trend is een weerspiegeling van het groeiend verlangen van de jongere generatie om zorg te dragen voor onze planeet en meer in verbinding te staan met de natuur. De ontwerpen kenmerken zich door weelderige bladeren, rijke texturen en schitterende groentinten, die de kamer transformeren tot een botanisch paradijs.

Behang Naadloos patroon met exotische bomen zoals ons palm en banaan. Interieur vintage behang

Behang Tropische botanische vintage wilde dieren, plant, palmboom naadloze bloemmotief

Behang Naadloze patroon met tropische bladeren op zwarte achtergrond

Ontdek de collectie Botanish behang


#7 De behangtrends van 2022: Kinderkamer behang: puur natuur

In 2022 staan kinderkamer interieurs bomvol designs en kleuren uit de natuur. Op de muren zien we vooral behang met illustraties van dieren, bloemen, bomen, regenbogen, paddenstoelen en zelfs groenten en fruit. De behangtrend kenmerkt zich vooral door eenvoud en lichte kleuren - met een knipoog naar de Scandinavische stijl- de kamer van je kleintje een fijne en rustige sfeer. 

Behang Aquarel naadloze patroon polka dot bruin beige en leeuw

Behang Semless bospatroon met schattige beer, egel, uil, vos en handgetekende elementen. Kinderachtige textuur in Scandinavische stijl voor stof, textiel, kleding, kinderkamerdecoratie

Behang Moderne hand getekende naadloze patroon. Diverse regenbogen in zandpalet. Trendy illustratie voor het bedrukken van textiel, inpakpapier, posters, omslagen, notitieboekjes

Ontdek de collectie Kinderkamer behang natuur


Zoals je ziet, de nieuwste behang trends 2022 zijn weer schitterend! Dit jaar is dus hét perfecte moment om je muren een opfrisbeurt te geven. Zelfs door één enkele muur te behangen, kan je de kamer al volledig nieuw leven inblazen. Bestel je nieuwe behang in een paar klikken, plak hem eenvoudig tegen de muur en ervaar zelf die nieuwe, frisse sfeer. 

BEHANG


Ontdek ook:

 
Posted in: Trends

Hallo!

Mijn naam is Monia en ik ben een liefhebber van esthetiek en interieur schoonheid. Ik specialiseer me in het schrijven van teksten die de essentie van moderne decoratie vastleggen.

Voor mij zijn interieurdecoraties niet zomaar objecten: het zijn verhalen die tot leven komen in elke ruimte. Fotobehang, raamdecoraties zoals stijlvolle gordijnen of praktische rolgordijnen, en ook unieke wanddecoraties (foto op plexiglas, foto op canvas, foto op aluminium) – elk van deze elementen heeft een verhaal dat erop wacht om verteld te worden.

Wat maakt mijn werk zo speciaal? De samenwerking met een geweldige ontwerper Daria waarmee ik een complementair duo vorm. Haar visies en decoratie-ideeën, gecombineerd met mijn vermogen om hun schoonheid in woorden vast te leggen, zorgen voor een uniek effect. Samen inspireren we bestaande en nieuwe klanten, waardoor ze met een frisse blik naar decoraties kunnen kijken.

Ik ben trots deel uit te maken van www.nikkel-art.be en een bijdrage te kunnen leveren aan het creëren van onvergetelijke ruimtes voor onze klanten. Ik nodig je uit om op de hoogte te blijven van onze nieuwste creaties en je te laten inspireren door wat we samen creëren!

Met creatieve groeten,
Monia