Menu

Latest posts

Een foto op aluminium of plexiglas: wat kies jij?

 

Je hebt een mooie foto gevonden om die kale muur te decoreren, maar twijfelt nog op welk materiaal je hem wil laten afdrukken? Zowel aluminium als plexiglas laten de kleuren en details van jouw foto volledig tot hun recht komen. Beide materialen zijn zeer duurzaam en dankzij de UV-bestendige inkt blijft je foto zelfs na langdurige blootstelling aan de zon stralen. Hierdoor kan je je gepersonaliseerde wanddecoratie zowel binnen als buiten ophangen. De keuze voor een foto op aluminium dan wel plexiglas is vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

foto op aluminium

Hou je van een matte look? Kies voor een foto op aluminium

Onze aluminium prints zijn een goede keuze als je houdt van een matte finish en tijdloze uitstraling. De platen zijn amper 3 mm dik wat een zeer strakke look geeft. Omdat ze zo licht zijn, kan je ze bovendien gemakkelijk ophangen. Je kan kiezen voor een foto op wit of geborsteld aluminium. In beide gevallen worden de witte kleuren niet mee geprint. Bij een foto op geborsteld aluminium zal de textuur daarom zichtbaar blijven. Dit maakt dat je foto ook iets donkerder zal zijn. Laat je vanuit elke kijkhoek verrassen door de unieke uitstraling van het zilveren materiaal. Bij wit aluminium worden de details vanuit elke hoek extra belicht, waardoor je foto natuurlijker oogt. Dankzij de witte toplaag springen lichte, donkere en levendige kleuren meteen in het oog. Wit aluminium is daarom een goede keuze voor portretten of landschappen. Welke optie je ook kiest, je foto op aluminium zal gegarandeerd een unieke sfeer creëren in je interieur.

foto op aluminium

Foto op wit aluminium

foto op geborsteld aluminium

Foto op geborsteld aluminium

Wil je een glanseffect? Ga voor een foto op plexiglas

Een foto op plexiglas heeft een glanzende afwerking die mooi past in een modern interieur. Het materiaal is iets zwaarder dan aluminium, maar je kan het eenvoudig ophangen met behulp van een optioneel meegeleverd aluminium frame. De foto wordt geprint op de achterkant van het plexiglas, wat een prachtig diepte-effect creëert. Hierover komt tot slot nog een witte toplaag die de kleuren en details nog harder doet stralen. Ze zijn zo levendig en realistisch dat het haast lijkt alsof je in de foto kan stappen. Plexiglas is daarom in het bijzonder aan te raden voor kleurrijke foto’s of foto’s met veel kleurcontrast. Onze selectie artistieke foto’s van vrouwen op plexiglas illustreert goed wat we bedoelen. Merk op hoe het contrast tussen de gouden details en donkere achtergrond extra in de verf wordt gezet. Wil je zelf een plexiglas kunstwerk in huis halen? Ga dan snel naar onze website en ontdek de eindeloze mogelijkheden.

foto op plexiglas

Foto op plexiglas


BESTEL EEN FOTO OP PLEXIGLAS


Op zoek naar leuke ideeën? Bekijk onze pagina met Plexiglas inspiraties.


Aanbevolen artikel:

Verschil tussen Acrylglas vs Plexiglas


 
Posted in: Wooninspiratie